Aspiranten Alleen jij bepaalt

Gijs Derkx

Indira Bloemers

Yor de Vlaming

Thom Floris

Elzo Hemmen

Nick Klassen

Melek Keles

Mirte Hageman

Manou de Kroon

Lorenzo Ridderstaat

 

Trainer: Tyrone Maria 

Ass. trainer: Vins Sengers

Sinds seizoen 2015 organiseert de KNBSB een competitie voor jongeren die meedoen aan het project Alleen jij bepaalt wie je bent van het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) en de KNBSB. Van dat project is de bekende Nederlandse honkballer Raily Legito het honkbalboegbeeld. Met Alleen jij bepaalt wie je bent laat de KNBSB zien dat het zijn maatschappelijke betrokkenheid ook in daden omzet.
De honkbalverenigingen Almere ’90, Amsterdam Pirates, Birds, Blue Birds, Hawks, Kinheim, Neptunus, Portland Poemas, Tilburg en Urban010, maar ook PSV doen mee aan Alleen jij bepaalt wie je bent. Van deze tien doen er negen mee aan de competitie in seizoen 2016. Zij spelen onder de vlag van de KNBSB in de Honkbal Aspiranten 3e klasse. Mogelijk dat in de loop van het seizoen meer teams aansluiten.
Alleen jij bepaalt wie je bent
Sporten. Je doet het omdat het goed voor je is. Of omdat je het leuk vindt. Maar voor sommige jongeren betekent sport méér dan dat. Zo kan sport het verschil maken en een fundament leggen voor een mooie toekomst.
Met Alleen jij bepaalt wie je bent bieden we jongeren van 12 tot 18 jaar uit het praktijkonderwijs of de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het VMBO een gestructureerde vrijetijdsbesteding. Hiermee bieden we hulp bij het maken van de juiste keuzes en bieden we steun bij de weg naar volwassenheid.
Alleen jij bepaalt wie je bent verlengt de veilige onderwijsomgeving naar de sportvereniging. Rolmodellen maken jongeren in clinics enthousiast voor honkbal, basketbal of voetbal en stimuleren ze lid te worden van een sportvereniging. Daar worden de jongeren minimaal een seizoen begeleid door geselecteerde trainers, die contact onderhouden met de school over de voortgang. Ons doel staat hierbij altijd centraal: het realiseren van een positieve gedragsverandering.