Reglement

Trots
Wees trots op de clubkleuren en het tenue. Draag deze met trots, het is tenslotte ook JOUW vereniging

Teamgeest
Blijf altijd positief en toon teamspirit. Samen winnen is leuk, maar verliezen doe je ook samen met je team.

Respect
Respecteer je coach, trainer, tegenstander en de scheidsrechter. Respecteer ook de toeschouwers, vrijwilligers en alle anderen.

Materiaal
Het materiaal is eigendom van de vereniging. Ga ermee om alsof het van jezelf is. Na de training en thuiswedstrijden wordt het materiaal gezamenlijk opgeruimd. Meld wanneer materiaal kapot is of versleten.

Veld
Help mee het veld schoon houden en ruim je rommel op. Het vegen van het infield en de dug outs zou vanzelfsprekend moeten zijn.

Kleding
Kleding mag worden afgesproken met de coach/teambegeleider. Zorg ervoor dat teams er uniform uitzien! Zo houden we teams uit elkaar en creëer je eenheid binnen de groep.

Wedstrijden
Zorg dat je op tijd bent voor de warming up en de wedstrijd. Ook voor elke wedstrijd geldt dat je je ruim van te voren bij je coach afmeldt, als je niet kunt komen. Je benadeelt je team als je niet komt opdagen voor een wedstrijd.
Je betreedt het veld als team en verlaat het veld als team. Na thuiswedstrijden wordt gezamenlijk opgeruimd en verlaat je met je team het veld. Niemand vertrekt (eerder) zonder toestemming van de coach.
Aan de ouders het verzoek om niet – onnodig – de aandacht van de spelers, coaches, scoorders en scheidsrechters te vragen tijdens de wedstrijd.

Kantine en kleedkamers
In de kantine gelden de regels zoals deze ook in de horeca gelden (art. 20 Drank- en Horecawet).  De kleedkamers worden netjes en schoon achtergelaten, afval in de daarvoor bestemde afvalbak gedeponeerd, kranen uit, licht uit.

Fair Play en ander gedrag
Bij PSV wordt tijdens de training en wedstrijden streng gelet op veiligheid en sportief gedrag. Immers, we spelen het spel omdat we honkballen leuk vinden. Teleurstellingen verwerken is onderdeel van het spel. Het is logisch dat je soms emoties wilt uiten.

Houd wel rekening met elkaar en let op het volgende:

  • Vloeken en schelden tegen elkaar of op de tegenstander staan wij niet toe.
  • Er wordt niet gegooid met materiaal.
  • We blijven van elkaar af.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag wordt ten alle tijden niet getolereerd. Dit geldt voor spelers, ouders, coaches, andere vrijwilligers en bezoekers

PSV onderschrijft de gedragscode zoals opgesteld door de KNBSB, voor meer info klik dan hier